
Alle borgere i den sønderjyske by Augustenborg føler sig ikke trygge i deres nærområde, og det førte til, at repræsentanter fra politi og kommune var på en regulær tryghedsvandring i går sammen med en af initiativtagerne til et tidligere borgermøde.
Det var netop på borgermødet, at der blev sat ord på utrygheden, og i går skulle man udpege områder, hvor man kunne gøre en indsats for at komme den utryghed til livs.
– Vi tager det alvorligt, når borgerne oplever utryghed og har derfor haft vores mobile politistation i Augustenborg med som deltager i borgermødet. Den indsats fulgte vi op med denne tryghedsvandring og vi er meget glade for at både kommune- og borgerrepræsentanter tog mod vores invitation, siger vicepolitiinspektør hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Henning Marcussen.
En tryghedsvandring er en planlagt gåtur gennem et område, hvor eksempelvis områdets forretningsdrivende, beboere, boligselskab, virksomheder, kommune og politi diskuterer og udpeger konkrete utryghedsskabende forhold i området.
Efter vandringen undersøges mulighederne for at gennemføre tiltag, der kan øge trygheden i området. Det kan for eksempel dreje sig om belysning og bevoksning; om der er tilstrækkeligt og rigtigt placeret lys og om man kan se gennem bevoksningen, så man har overblik over området.
Undervejs på en tryghedsvandring bliver alle parter løbende hørt om deres holdning til de fysiske forhold og hvem der har ansvaret for det pågældende område.
Gårsdagens tryghedsvandring koncentrerede sig om området omkring Augustenborgs skole og sportshal, hvor deltagerne blandt andet diskuterede muligheder for at forbedre belysningen i området, fjerne graffiti og klippe bevoksning ned.
Politiet laver på baggrund af tryghedsvandringen en samlet rapport med anbefalinger af mulige tiltag, der kan øge trygheden.
Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi