Skulle Danmark stå i en situation, hvor alle fragtruter med fødevarer blev lukket ned, behøver vi ikke frygte en mangelsituation – der er rigelig mad til alle, viser en ny rapport fra Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi (IFRO) på Københavns Universitet.
Når man taler om fødevaresikkerhed taler man om kalorier. Kommer vi til at sulte, hvis grænserne lukkede?
Og det gør vi på ingen måde. Rapporten viser, at den danske fødevareproduktion producerer en mængde fødevarer pr. dag, der svarer til næsten 8.000 kalorier pr. dansker.
Det skyldes blandt andet, at Danmark har en egenproduktion af en lang række animalske produkter såsom mælk, okse, svine og kyllingekød samt en stor produktion af hvede og kartofler.
Men det er ikke nødvendigvis en sund og varieret kost, som danskerne ville få. Rapporten slår nemlig også fast, at den nuværende danske produktion af frugt, grønt og bælgfrugter på både friland og i drivhuse ikke er tilstrækkelig til at dække det danske forbrug.
Danmark vil være afhængige af at importere frugt og grønt for at sikre en sund og varieret kost.
Kilde: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri