Flere og flere kommuner ser idéen med dosispakket medicin. Det er små plasticposer med medicin, hvor borgerens daglige dosis for de næste 14 dage er pakket på forhånd.
Denne måde at uddele medicin på til borgerne er godt for både borgere og det offentlige. Det fortæller man i Odder Kommune, hvor denne form for medicin vinder frem.
– Vi har allerede mange borgere, der bruger dosispakket medicin, og som er glade for det. Og vi ved godt at overgangen kan føles lidt svær – de fleste er jo vandt til at vi kommer og hjælper med medicinen – men langt de fleste borgere oplever at det her er både nemmere og mere fleksibelt. Og så hjælper vi naturligvis i starten, siger Sabine Krieger, der er SOSU-assistent og medicinansvarlig i Odder Kommune.
Emballagen kan også give en ekstra hånd til de borgere, som ikke helt har styr på at tage medicinen. For eksempel kan man få en opbevaringskasse, som giver lyd, hver gang man skal tage sin medicin. Trykker borgeren ikke ”ok” og bekræfter, at man har taget den, går der en alarm hos sygeplejen og så kontakter de den pågældende patient.
En udbredelse af dosispakket medicin kommer på ryggen af færre hænder og flere opgaver ude hos kommunerne.
– I 2030 kommer der på grund af alderssammensætningen til at være 165 færre ansatte i Sundhed og Omsorg i Odder Kommune. På samme tidspunkt kommer der til at være 600 flere ældre over 80 i kommunen. Det betyder at vi skal til at tænke os rigtig godt om i forhold til vores opgaveløsning, så vi får brugt ressourcerne der, hvor der er mest behov for dem. Og det kan dosispakket medicin og anden velfærdsteknologi hjælpe med til, siger Majbritt Veise Blohm, der er Sundheds- og Omsorgschef i Odder Kommune.
Kilde: Odder Kommune