Danmark er blandt de mest digitaliserede lande i verden, men omvendt mangler vi unge, der har lyst til en fremtid indenfor cybersikkerhed.
Cyberskills, der blev sat i søen i 2020, bliver nu opgraderet til Cyberskills Career og rykker endnu tættere på de videregående uddannelser. Det sker med en bevilling på 9,5 mio. fra Industriens Fond.
– Cyberskills har vist solide resultater – især når det kommer til mobilisering af unge. Det skal vi bygge videre på, så vi sikrer et digitalt værn, der kan hamle op med den stigende cybertrussel og samtidig styrke konkurrenceevnen i danske virksomheder. Der er ingen tvivl om, at efterspørgslen på de her eksperter kun bliver større, siger Malene Stidsen, programchef for Cybersikkerhed i Industriens Fond.
Bag projektet står foruden Industriens Fond Aalborg Universitet, Happy42 og akademiet for Talentfulde Unge Øst, der organiserer og driver videreudviklingen. Projektet skal fremadrettet arbejde endnu tættere sammen med uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv for at gøre mulighederne mere tydelige.
Her bliver styrket diversitet et vigtigt fokusområde for netop at øge talenttiltrækningen og sikre, at forskellige kompetenceprofiler kommer i spil, og målet er at mindst 35 procent af projektets deltagere er kvinder.
– Cybersikkerhed er komplekst – det er et område i konstant udvikling, og derfor er det en klar fordel, hvis flere med forskellig baggrund og tilgang vil udforske og blive eksperter på området. Derfor vil styrket diversitet være en ny og integreret del af projektet, siger Jens Myrup Pedersen, der er professor i cybersikkerhed ved Aalborg Universitet.
Cyberskills Career vil desuden have fokus på at skalere succesen med Cyberskills Mesterskaberne og cyber-træningsplatformen platformen Haaukins, som på en sjov måde gør det muligt for de nysgerrige at prøve kræfter med cybersikkerhed – uanset baggrund.
– Barren skal sættes højt, og målet er at få Cyberskills Career ind som en fast del af uddannelserne. Det er jeg overbevist om, at vi kan lykkes med sammen med vores stærke partnerkreds, håber Jens Myrup og tilføjer, at projektet desuden vil bygge videre på de stærke fællesskaber, der er bygget rundt om i landet.
Projektet bygger videre på det store unge-community, som er blevet skabt både offline og online i første projektperiode. Målsætningen er, at 40.000 i målgruppen skal møde projektets materialer og aktiviteter i løbet af perioden – heraf er de fleste nye forhold til CyberSkills, da aktiviteterne bl.a. rammer nye uddannelsesårgange.
Kilde: Industriens Fond